kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Geen verzilvering nominatie LF Waterlinieroute

Gepubliceerd op zaterdag 9 april 2022

Geen verzilvering nominatie LF Waterlinieroute

Tijdens de kick-off van het fiets- en wandelseizoen 2022, een online event van de Fiets en Wandelbeurs, is de Fietsroute van het Jaar bekend gemaakt. Helaas is de nominatie van de LF Waterlinieroute niet verzilverd. De titel ging naar The Royal Canal Greenway in Ierland. Ook de Badischer Weinradweg (Duitsland) en de Vlaanderenroute (België) grepen naast de prijs. 

In 2021 werden al de LF Kustroute en LF Zuiderzeeroute genomineerd. Drie keer werd geen scheepsrecht. Maar eigenlijk is de nominatie – naast de vele positieve reacties die we van fietsers ontvangen – al een prijs op zich. Een vakjury beoordeelt de routes en let daarbij onder meer op criteria als wegdek, bewegwijzering en fietsfaciliteiten. 

Net als alle LF-icoonroutes kwam ook de LF Waterlinieroute samen met regionale instanties en landelijke partners tot stand. Leon Hoogsteen, coördinator Productontwikkeling en PR van het Fietsplatform benadrukt deze waardevolle samenwerking. "Met onze partners zoeken we naar de leukste plekken om onderweg te stoppen, alleen de mooiste bezienswaardigheden die aansluiten bij het thema van de route worden opgenomen. Dit maakt het voor de fietser laagdrempelig en gemakkelijk. Het is inpakken, opstappen en bordjes volgen! Niet zo gek dus dat we het afgelopen jaar een sterke toename van het LF-gebruik zien."

Ervaringen LF Waterlinieroute