kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Geen verzilvering Fietsroute van het Jaar nominatie LF Zuiderzeeroute en LF Kustroute

Gepubliceerd op vrijdag 23 april 2021

Geen verzilvering Fietsroute van het Jaar nominatie LF Zuiderzeeroute en LF Kustroute

Op 23 april werd tijdens de Fiets en Wandelbeurs ‘Online Experience’ de winnaar bekend gemaakt van de Fietsroute van het Jaar verkiezing. Helaas is de nominatie van de LF Zuiderzeeroute en LF Kustroute niet verzilverd. Concurrentie kwam de Oranjefietsroute die door Nederland en Duitsland loopt, en een deel van de Iron Curtain Trail, door Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije. Deze laatste route mocht de prijs in ontvangst nemen.

Evengoed waren de beide nominaties - naast de vele positieve reacties die we van fietsers ontvangen - een mooie kroon op ons werk samen met de routepartners en vrijwilligers. De LF Zuiderzeeroute en LF Kustroute maken samen met de LF Maasroute deel uit van een reeks geplande LF-icoonroutes. Langeafstandsfietsroutes die zijn toegespitst op de wensen van de (beginnende) vakantiefietser. Een vierde LF-icoonroute is in voorbereiding: LF Waterlinieroute.

De uitverkiezing van de Fietsroute van het Jaar is een initiatief van Hicle/Fiets en Wandelbeurs en heeft als doel de aanleg van kwalitatief goede fietsroutes te stimuleren in binnen- en buitenland. De jury let daarbij onder meer op bewegwijzering, wegdek, voorzieningen onderweg en aantrekkelijkheid van de omgeving. In aanmerking voor de 2021-verkiezing kwamen routes die tussen september 2019 en medio september 2020 zijn gerealiseerd of ingrijpend zijn vernieuwd. De jury bestaat uit voorzitter Bert Sitters, Jessica de Korte en Luc Oteman.