kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Fietsrouteplanner online!

Gepubliceerd op vrijdag 10 april 2009

De Fietsersbond, het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en het Landelijk Fietsplatform sloegen eind 2008 hun handen ineen voor de ontwikkeling van een nieuwe, landelijke fietsrouteplanner voor de recreatieve fietser.

Met deze nieuwe recreatieve fietsrouteplanner kunt u een fietstocht plannen over de Landelijke Fietsroutes (LF-routes) in heel Nederland. U kunt uw route opvragen door het invoeren van een straatnaam, een knooppunt, NS-station of een woonplaats in heel Nederland. Ook kunt u klikken op de kaart nadat u hebt gedrukt op de gele knop 'plaats routepunt'. Ingevoerde punten kunt u rustig verschuiven. Klik daarna op de knop 'bereken route. In de provincies Drenthe, Friesland, Gelderland en Utrecht krijgt u een route (en routebeschrijving) van deur tot deur. Hier zijn namelijk ook de regionale fietsknooppuntnetwerken in de planner verwerkt. In de overige provincies start of eindigt de route op het dichtbijzijnde punt van het LF-netwerk. 


In de openingskaart van de planner ziet u waar knooppuntennetwerken in de planner zijn opgenomen. Een nauwkeurig overzicht van de knooppuntennetwerken vind u via 'help'. De nieuwe recreatieve routeplanner geeft ook informatie over toeristisch interessante locaties, de zogenaamde POI's (points of interest).

Ga naar de planner