kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Fietsplatform start fietsvakantieonderzoek

Gepubliceerd op dinsdag 27 november 2018


foto fietsvakantieIn de periode november 2018 tot en met januari 2019 benadert het Fietsplatform voor 'het Grote Fietsvakantieonderzoek' via diverse kanalen (nieuwsbrieven, social media, websites) zoveel mogelijk fietsers die wel eens een fietsvakantie hebben ondernomen.

De bekende landelijke onderzoeken zoals het Continu Vakantieonderzoek (CVO) en het Continu Vrijetijdsonderzoek (CVTO) geven al veel inzicht fietsvakanties en recreatieve fietsers. Helaas ontbreekt in deze onderzoeken betrouwbare informatie over - met name - de vakantieganger die fietstrektochten onderneemt. Dit is de reden dat het Fietsplatform heeft besloten meer gericht naar ‘de fietsvakantiegangers’ op zoek te gaan en daarbij goed gebruik te maken van het netwerk.

Door de uitkomsten van het Grote Fietsvakantieonderzoek te combineren met de uitkomsten van de landelijke onderzoeken ontstaat er meer inzicht in onder andere het aantal fiets(trek)vakanties, het gedrag en het profiel van de vakantiefietsers, het gebruik van de LF-routes en de bestedingen. De resultaten worden begin maart verwacht.

Om naar het onderzoek te gaan, klik hier.