kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Fietsplatform levert provinciale rapporten en factsheets recreatief fietsen

Gepubliceerd op dinsdag 8 oktober 2019

Fietsplatform levert provinciale rapporten en factsheets recreatief fietsen

Begin oktober heeft het Fietsplatform aan tien provincies op maat gemaakte publicaties geleverd. Het betreft de provinciale rapportage en bijbehorende factsheet ‘Recreatief fietsen 2019’. De provincies hadden ons de opdracht gegeven om deze rapportage met feiten en cijfers rondom recreatief fietsen te leveren, specifiek met een verdieping van de landelijke cijfers en toegespitst op elke provincie.

De factsheet bundelt enkele landelijke en provinciale cijfers, waaronder nieuwe cijfers uit het Continu Vrijetijdsonderzoek (CVTO 2018) van NBTC-NIPO Research. In de complete provinciale rapportage zijn ook nieuwe cijfers van het Continu Vakantie Onderzoek (CVO 2018) meegenomen. Het rapport en de factsheet geven inzicht in bijvoorbeeld bekendheid en waardering van routes, aantal recreatieve fietstochten en uitgaven aan recreatief fietsen. Het provinciale rapport geeft handvatten voor het doorontwikkelen van recreatief fietsbeleid en recreatieve fietsproducten.

De factsheet en rapportage zijn specifiek naar de bewuste provincies gestuurd en staan niet als publicatie op deze website. De provincies kunnen zelf met de cijfers naar buiten treden. Zo heeft Visit Brabant direct een persbericht met de Brabantse cijfers verstuurd en ook een bericht opgenomen in hun nieuwsbrief en op hun site.