kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Fietsknooppuntensysteem Drenthe vernieuwd

Gepubliceerd op donderdag 16 juli 2020

Fietsknooppuntensysteem Drenthe vernieuwd

Sinds het najaar van 2018 is er door Recreatieschap Drenthe gewerkt aan de vernieuwing van het fietsknooppuntensysteem. Het resultaat: een nog mooier netwerk waarmee toeristen en recreanten kunnen ervaren hoe mooi Drenthe als fietsprovincie is. Het fietsknooppuntnetwerk leidt fietsers door alle dorpen en steden en langs de mooiste plekjes in Drenthe. Fietsknooppunten kennen een landelijke dekking, waarbij  Recreatieschap Drenthe verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud in de provincie Drenthe.

Kwaliteitsslag
Verschillende tracés zijn aangepast en er zijn 90 extra knooppunten toegevoegd aan het fietsnetwerk. Er is specifiek aandacht geweest voor het verbeteren van de trajecten door de dorpen en steden langs bezienswaardigheden, recreatiebedrijven en horecagelegenheden. Ook zijn er trajecten over nieuwe fietspaden bijgekomen. Door de koppeling met onder andere horeca en wordt een belangrijke impuls gegeven aan de vrijetijdseconomie. Met de uitbreiding telt het netwerk nu 2.550 kilometer en 650 knooppunten. De bestaande informatiepanelen bij de knooppunten zijn vervangen en de uitvoering van de bewegwijzering loopt nu gelijk met de rest van Nederland. Dit zorgt voor een mooi uniform beeld maar bovenal voor een optimale herkenbaarheid voor de fietstoerist. Het project is gefinancierd door de Provincie Drenthe en de Drentse gemeenten.

Fietsknooppuntkaart
Het nieuwe fietsknooppuntnetwerk is op de website van Drenthe te raadplegen. Kaarten van het fietsknooppuntensysteem zijn verkrijgbaar bij de Tourist Info kantoren. Via de knooppuntkaart of een online routeplanner kan de recreatieve fietser zijn eigen route samenstellen. De knooppunten zijn dubbelzijdig bewegwijzerd. Een route van knooppunt naar knooppunt via de genummerde borden kan dus altijd in twee richtingen gefietst worden.