kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

EuroVelo General meeting

Gepubliceerd op vrijdag 9 oktober 2020

EuroVelo General meeting

Met 49 aanmeldingen was er een recordaantal deelnemers aan de eerste Provisional EuroVelo General Meeting op 6 oktober 2020. Het waren voornamelijk nationale EuroVelo coördinatoren (NECC's) en leden van de EuroVelo-Raad die deelnamen aan deze online bijeenkomst. Fietsplatform vertegenwoordigde Nederland als National Coordinator.

Het betrof de eerste Provisional General Meeting, vooruitlopend op definitief vast te stellen governance afspraken. EuroVelo maakt hiermee een professionaliseringsslag, ook wat betreft de samenwerking met de aangesloten landen. Tijdens de meeting is de Strategy 2030 vastgesteld.

Het EuroVelo Management Team van ECF presenteerde ook de laatste ontwikkelingen en successen met betrekking tot het EuroVelo netwerk. Bijvoorbeeld het resultaat van de succesvolle lobby #trainsforcyclists: voortaan moeten alle nieuwe en gerenoveerde treinen in Europa ruimte bieden voor fietsen. Bij een terugblik op 2019 werd de toevoeging van de Internationale Maasfietsroute als EuroVelo 19 uitgelicht. De LF Maasroute vormt het Nederlandse deel hiervan.

Na afloop was er een virtuele meet-and-greet waarbij deelnemers in verschillende zalen over verschillende onderwerpen konden discussiëren. De hoop is dat volgend jaar, in Barcelona, het weer een live bijeenkomst kan zijn, met meer ruimte voor interactie en netwerken.

Zie eurovelo.com voor uitgebreider bericht.