kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

EuroVelo en Cycling Tourism Conference 2021

Gepubliceerd op maandag 27 september 2021

EuroVelo en Cycling Tourism Conference 2021

Dit jaar vindt de EuroVelo & Cycling Tourism Conference 2021 plaats van 5 tot 7 oktober in Barcelona. Sinds 2012 is er tweejaarlijks een conferentie om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen, en de verdere ontwikkeling van het EuroVelo-netwerk en het fietstoerisme in het algemeen te bevorderen. Het is het belangrijkste fietstoerisme-evenement in Europa en wordt georganiseerd door de European Cyclists' Federation (ECF) samen met de gaststad. De laatste keer was in Belgisch Limburg in 2018. Daarna was het vanwege de Covid-pandemie niet mogelijk.

De conferentie van dit jaar is dé gelegenheid om het potentieel van het internationaal fietstoerisme te bespreken. Er is een gevarieerd programma met meer dan 25 sprekers. Zij belichten een breed scala aan projecten en trends rondom fietstoerisme. Rode draad is de steeds belangrijker wordende maatschappelijke rol van fietstoerisme.

Er zijn presentaties over uiteenlopende onderwerpen, waaronder promotie, marketing, infrastructuur, onderzoek en innovatie, economisch herstel en werkgelegenheid. Net als bij eerdere edities zal er ook volop gelegenheid zijn om te netwerken met professionals uit de fietstoerismesector.