Categorie
Onderwerp
Maand
Herijking kwaliteitskader fietsroutenetwerken
|

Herijking kwaliteitskader fietsroutenetwerken

www.fietsplatform.nl › Herijking kwaliteitskader fietsroutenetwerken

Op 9 april organiseerden we een Vakberaad met en voor de routebureaus, specifiek over de herijking van het kwaliteitskader voor de fietsroutenetwerken. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst, met een waardevolle inbreng vanuit de routebureaus – het onderwerp leeft en de herijking voorziet in de behoeftes.

Geslaagd openingsfeestje fietsseizoen

Geslaagd openingsfeestje fietsseizoen

www.fietsplatform.nl › Geslaagd openingsfeestje fietsseizoen

Afgelopen zaterdag was het prachtig fietsweer. Als Alliantie Samen Fietsen grepen we dit moment aan om fietsers en andere weggebruikers op te roepen rekening met elkaar te houden: “Fiets vriendelijk, dan gebruikt iedereen het fietspad veilig en met plezier.” Het complimententeam van de Alliantie Samen Fietsen strooiden met kudos en complimenten aan alle fietsers die voorbijkwamen.

NVTO belicht vrijetijdsbesteding Nederlanders

NVTO belicht vrijetijdsbesteding Nederlanders

www.fietsplatform.nl › NVTO belicht vrijetijdsbesteding Nederlanders

Het recent verschenen Nederlandse Vrijetijdsonderzoek (NVTO) belicht uitgebreid de vrijetijdsbesteding van Nederlanders. Het NVTO – een opvolger van het eerdere CVTO – kijkt naar de participatiegraad, meest ondernomen activiteiten en bestedingspatronen. Fietsen staat op nummer twee, met 250 miljoen activiteiten.

Aantal fietsdoden wederom hoog: paden en wegen moeten veiliger

Aantal fietsdoden wederom hoog: paden en wegen moeten veiliger

www.fietsplatform.nl › Aantal fietsdoden wederom hoog: paden en wegen moeten veiliger

Uit CBS-cijfers blijkt dat voor het vierde jaar op rij meer fietsers (270) dan inzittenden van personenauto’s (194) omkwamen in het verkeer. Een zeer zorgelijke ontwikkeling volgens het Fietsplatform. Er is werk aan de winkel om het fietsen veilig en aantrekkelijk te houden.

Mijlpaal: Europese FietsVerklaring getekend

Mijlpaal: Europese FietsVerklaring getekend

www.fietsplatform.nl › Mijlpaal: Europese FietsVerklaring getekend

Op 3 april hebben de Europese Raad, Commissie en Parlement de Europese Verklaring over fietsen ondertekend. Deze erkent fietsen als een volwaardige vervoerswijze en beschrijft fietsen als een van de “meest duurzame, toegankelijke en inclusieve, goedkope en gezonde vormen van transport en recreatie, en het cruciale belang ervan voor de Europese samenleving en economie.”

Fietsplatform met Veerponten en dijkwegen op Nationaal Fietscongres 2024

Fietsplatform met Veerponten en dijkwegen op Nationaal Fietscongres 2024

www.fietsplatform.nl › Fietsplatform met Veerponten en dijkwegen op Nationaal Fietscongres 2024

Al sinds 2012 komen fietsprofessionals uit Nederland en België voor de zomer samen om te leren, te ontmoeten, oplossingen en vraagstukken te bespreken maar vooral elkaar te inspireren. Dit jaar verzorgt Fietsplatform niet één, maar twee workshops.

1,4 miljard euro omzet fietsbranche in 2023

1,4 miljard euro omzet fietsbranche in 2023

www.fietsplatform.nl › 1,4 miljard euro omzet fietsbranche in 2023

In 2023 lag de omzet van de fietsbranche op 1,4 miljard euro; een kleine daling van 3,7% ten opzichte van 2022. Dit was nog steeds 16,5% hoger dan vóór de pandemie in 2019. In totaal 804.000 nieuwe fietsen verkocht (2022: 855.000). Iets minder dus dan het jaar ervoor. Toch wijst dit op een herstellende markt na de piek tijdens de pandemie.

Onderzoek fietsveiligheid dijkwegen

Onderzoek fietsveiligheid dijkwegen

www.fietsplatform.nl › Onderzoek fietsveiligheid dijkwegen

Dijken worden veel gebruikt door verschillende weggebruikers. Al deze gebruikers komen samen op de vele authentieke dijkwegen die Nederland kent. Maar hoe wordt het fietsen op de dijkwegen ervaren? Fietsplatform doet onderzoek naar de subjectieve fietsveiligheid op de Nederlandse dijken.