kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Eerste Utrechtse LF Waterlinieroute bordje geplaatst in de Ronde Venen

Gepubliceerd op donderdag 27 mei 2021

Eerste Utrechtse LF Waterlinieroute bordje geplaatst in de Ronde Venen

Burgemeester Maarten Divendal van de gemeente De Ronde Venen heeft langs het Gein bij Abcoude het eerste Utrechtse bordje van de LF Waterlinieroute geplaatst. Deze LF-icoonroute tussen Edam en Bergen op Zoom verbindt drie linies: de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie. De route krijgt net als alle LF-routes bewegwijzering in twee richtingen. Het plaatsen van de bordjes is gestart. Op 17 juni is de lancering van de route.

Heel toevallig dat Maarten Divendal het eerste bordje sloeg is het niet. Naast zijn functie als burgervader is hij ook ambassadeur van het Pact van Ruigenhoek voor het thema recreatieve benutting. Hierin bundelen 14 partijen in de provincie Utrecht hun krachten voor de bescherming, ontwikkeling en het vergroten van de bekendheid van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. “Het tracé maakt uniek erfgoed toegankelijk, en verbindt natuur, cultuur en geschiedenis. De route sluit zodoende aan bij de gezamenlijke ambities voor de komende vijf jaar die zijn vastgelegd in het Pact van Ruigenhoek,” aldus Maarten Divendal. De thema's watermanagement, verdedigingswerken en het omliggende strategisch landschap zijn leidraad voor het verhaal achter de route.

In samenwerking met regionale partners werken we als Fietsplatform, initiator van de LF-icoonroutes, aan de LF Waterlinieroute. Kilometer voor kilometer is gekeken naar mogelijkheden voor verdieping van het thema, dan wel comfort voor de fietser. Immers, bij de tracering vormen aantrekkelijkheid, afwisseling en comfort belangrijke criteria.

De LF Waterlinieroute wordt ontwikkeld in samenwerking met regionale partners en dankzij financiële bijdragen van de provincie Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Brabant.