kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Eerste oorkondes Noord-Zuidroute en Nederlandse Kustroute

Gepubliceerd op donderdag 1 november 2007

De eerste oorkondes van de nieuwe LF-uitgaven Noord-Zuidroute en Nederlandse Kustroute zijn uitgereikt. Het echtpaar Hans en Lineke Horlings uit Amersfoort mocht uit handen van een medewerkster van het Landelijk Fietsplatform de eerste oorkonde voor de Noord-Zuidroute ontvangen. De eerste oorkonde voor de Nederlandse Kustroute werd uitgereikt aan Robert Kerklaan en Cathy Schouten uit Hilversum.

De Noord-Zuidroute en de Nederlandse Kustroute, die deze zomer zijn verschenen, zijn uitgaven uit de reeks LF-vakantietochten. In de LF-vakantietochten zijn meerdere LF-routes gebundeld tot één grote fietsronde of fietsroute. Fietsers die de Noord-Zuidroute of de Nederlandse Kustroute helemaal hebben volbracht, kunnen in aanmerking te komen voor een speciaal ontworpen, met foto’s gepersonaliseerde oorkonde. De fietsers dienen dan op zes vooraf geselecteerde locaties een foto te maken en deze naar ons op te sturen.

Na een paar maanden was het al zover: de heer en mevrouw Horlings stuurden het Fietsplatform de foto’s van ‘hun’ Noord-Zuidroute toe. In tien dagen zijn zij van Holwerd naar Maastricht gefietst, een traject van 520 km. Enkele weken later volgden de foto’s van Robert Kerklaan en Cathy Schouten. Robert en Cathy hebben in tien dagen de Nederlandse Kustroute gefietst, een fietstocht van 550 km tussen Sluis en Nieuweschans. Vanwege het feit dat de heer en mevrouw Horlings en Robert en Cathy de eerste zijn die de Noord-Zuidroute en de Nederlandse Kustroute hebben gefietst en ons de ‘bewijsfoto’s hebben toegestuurd, werden de oorkondes persoonlijk overhandigd.

Bent u ook van plan de Noord-Zuidroute of de Nederlandse Kustroute te gaan fietsen en wilt u in aanmerking komen voor een oorkonde? Kijk dan op de pagina’s van de betreffende routes wat u hiervoor moet doen.