kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

ECF kiest nieuwe voorzitter

Gepubliceerd op dinsdag 22 mei 2018


foto nieuwe voorzitter ECFDe European Cyclists' Federation (ECF) heeft tijdens de ECF-meeting in Milaan Christophe Najdovski (links op foto) verkozen tot nieuwe voorzitter.

Christophe is geboren en getogen in Parijs, waar hij 15 jaar lang de Franse Groene Partij, Europa Ecologie Les Verts, in de gemeenteraad vertegenwoordigde. Sinds 2014 is hij plaatsvervangend burgemeester van transport, mobiliteit en openbare ruimte. In deze rol bevordert hij de milieudeskundige agenda in het mobiliteitsbeleid. Hij pleit voor het herstel van de openbare ruimte voor voetgangers en fietsers om een betere mobiliteit voor iedereen mogelijk te maken. Voorafgaand aan deze functie was hij als loco-burgemeester van de 12e Sector van Parijs voor Transport en Mobiliteit, waar hij toezicht hield op de uitvoering van een groene mobiliteit beleid.

Christophe werd verwelkomd door waarnemend ECF-voorzitter Lars Stömgren. Een bestuursteam van zeven leden ondersteunt Christophe in zijn nieuwe rol, samen met secretaris-generaal Bernhard Ensink, die de staforganisatie van ECF leidt in Brussel. Christophe volgt voorzitter Manfred Neun op die in december 2017 terugtrad als voorzitter.