Categorie
Onderwerp
Maand
1,4 miljard euro omzet fietsbranche in 2023

1,4 miljard euro omzet fietsbranche in 2023

www.fietsplatform.nl › 1,4 miljard euro omzet fietsbranche in 2023

In 2023 lag de omzet van de fietsbranche op 1,4 miljard euro; een kleine daling van 3,7% ten opzichte van 2022. Dit was nog steeds 16,5% hoger dan vóór de pandemie in 2019. In totaal 804.000 nieuwe fietsen verkocht (2022: 855.000). Iets minder dus dan het jaar ervoor. Toch wijst dit op een herstellende markt na de piek tijdens de pandemie.

Onderzoek fietsveiligheid dijkwegen

Onderzoek fietsveiligheid dijkwegen

www.fietsplatform.nl › Onderzoek fietsveiligheid dijkwegen

Dijken worden veel gebruikt door verschillende weggebruikers. Al deze gebruikers komen samen op de vele authentieke dijkwegen die Nederland kent. Maar hoe wordt het fietsen op de dijkwegen ervaren? Fietsplatform doet onderzoek naar de subjectieve fietsveiligheid op de Nederlandse dijken.

Inzet Routedatabank bij Omgevingsvisies

Inzet Routedatabank bij Omgevingsvisies

www.fietsplatform.nl › Inzet Routedatabank bij Omgevingsvisies

In de Routedatabank die wij samen met collega-organisatie Wandelnet beheren, staan zo’n 400 instanties gekoppeld; 75 daarvan gebruiken de data voor consumentendoeleinden. De toepassing van de data is heel verschillend. Bij een recente nieuwe aanvraag tot toegang kwam specifiek het gebruik voor Omgevingsvisies naar voren.

Bestuurlijk oploopje Brabantse Veren

Bestuurlijk oploopje Brabantse Veren

www.fietsplatform.nl › Bestuurlijk oploopje Brabantse Veren

Vrijdag 15 maart kwamen we als Brabants-Gelderse Veerpontencoalitie* in het Bossche provinciehuis bijeen om de betrokken gemeenten Oss, Maasdriel, West Maas en Waal, en Provincie Noord-Brabant het belang van de pontveren te schetsen, dit als eerste stap om alle veerponten nu en in de toekomst te behouden.

Structurele bijdrage provincie à 500.000 euro: eerste stap Gelderse veerponten

Structurele bijdrage provincie à 500.000 euro: eerste stap Gelderse veerponten

www.fietsplatform.nl › Structurele bijdrage provincie à 500.000 euro: eerste stap Gelderse veerponten

De provincie Gelderland gaat gemeenten voortaan voor 50% structureel ondersteunen bij het dekken van exploitatietekorten boven de 50.000 euro, met een maximum van 500.000 euro voor alle veren gezamenlijk per jaar. Als Veerpontencoalitie zijn we blij met deze eerste stap, maar constateert ook kwetsbaarheden.