kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Deense delegatie op kennisbezoek in Nederland

Gepubliceerd op donderdag 5 september 2019

Deense delegatie op kennisbezoek in Nederland

Op 4 en 5 september bracht een Deense delegatie van (fiets)recreatieprofessionals een werkbezoek aan Nederland. We stelden een aantrekkelijk programma samen om hen te informeren over de unieke Nederlandse fietsroutestructuur en de governance rondom routebeheer. Denk hierbij aan onderhoud, promotie, monitoring. Naast Fietsplatform directeur Eric Nijland gaf Jeroen van Noort van Routebureau Utrecht uitleg over de rol en werking van routebureaus.

Tijdens een werkbezoek aan Denemarken op 24 oktober 2018 deelde Eric Nijland onze kennis en expertise rondom fietsrecreatie en de Nederlandse fietsroutestructuur al met een kleine groep Deense fietsprofessionals. Zij gaven toen aan graag naar Nederland te komen voor extra uitleg en ‘live’ ervaring. Er is in Denemarken veel interesse voor de Nederlandse fietsroutestructuur en voor onze rol als systeembeheerder, met bijbehorende landelijke 'instrumenten' als routedatabank, meldsysteem en Kwaliteitsmonitor. Recreatieve fietsroutes worden in Denemarken gezien als onderdeel van de fietsinfrastructuur.

foto groep bij KoppelpoortDe ervaring met het LF- en knooppuntfietsen kregen de bezoekers tijdens een fietsexcursie in de omgeving van Amersfoort. Medewerkers van Folkersma Routing and Sign fietsten mee en vertelden over hun ervaring met onderhoud en aanleg van de fietsroutebewegwijzering.

De groep bestond uit diverse spelers uit het fietsrecreatieveld in Denemarken: Jan Ejlsted (Danish Outdoor Council), Zofia Jagielska (Danish Road Directorate), Lone Johannsen ( Local Government Denmark), Jeppe Madsen (Ministry of Economic Affairs), Søren Bøllingtoft Knudsen (Ministry of Economic affairs), Christine Jürgensen (Danish Coastal and Nature Tourism),  Peter Ole Sørensen (Dansk Cykelturisme) en Jesper Pørksen (Danks Cykelturisme).