kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Deelname aan de EuroVelo and Cycle Tourism Conference

Gepubliceerd op maandag 1 oktober 2018


foto coordinators meeting EuroVeloDit jaar vond op 27 september de EuroVelo and Cycle Tourism Conference 2018 plaats in Hasselt, met voorafgaand de jaarlijkse EuroVelo Coordinators Meeting. foto presentatie Eric Nijland EuroVelo congresBij deze meeting wisselen vertegenwoordigers van de Nationale EuroVelo Coördinatie Centra en coördinatoren (NECC / Cs) kennis uit, bespreken de status van routeprojecten en presenteren nieuwe projecten. Het Fietsplatform vertegenwoordigt Nederland.

foto fietstocht LF Maasroute EuroVelo congresHet congres zelf was met ruim 160 deelnemers uit 29 landen het grootste ooit. Fietsplatform directeur Eric Nijland verzorgde een van de presentaties, toegespitst op de Nederlandse fietsroutestructuur: The Dutch Cycling network 2.0 – example Maasfietsroute (EuroVelo 19).
Er was veel belangstelling en waardering voor de Nederlandse aanpak, zowel organisatorisch als qua product: de fietsroutenetwerken. Bijvoorbeeld vanuit Kroatië, Spanje en Denemarken.

Op vrijdag 28 september konden congresbezoekers nog deelnemen aan een fietsexcursie rondom de Internationale Maasfietsroute. Deze route zal als EuroVelo 19 onderdeel gaan uitmaken van het EuroVelo netwerk. Het Nederlandse deel wordt gevormd door de LF Maasroute, de eerste in een reeks van Nationale LF-icoonroutes. De deelnemers aan de excursie konden zien dat de eerste nieuwe routebordjes in regio Zuid-Limburg al zijn geplaatst.

Foto's en de meeste presentatie zijn beschikbaar op de conferentie website.