kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

De Groene Koepel presenteert twee vernieuwde duurzame Trekkershutten

Gepubliceerd op donderdag 7 december 2017


artist impression nieuwe TrekInStichting De Groene Koepel heeft twee nieuwe Trekkershutten ontwikkeld: de Trek-in Maxim en de Trek-in Arrow. In de reeks Trek-in zijn het kenmerkende design en duurzaamheid in materiaalkeuze, onderhoud en gebruik belangrijke pijlers. Op basis van de ervaring met de eerste Trek-in uit 2012 zijn de vernieuwde modellen geheel aangepast aan de wensen van de huidige gast - waaronder veel fietsers - en aan de actuele norm voor duurzaam bouwen.

De belangrijkste verandering van de Trek-in Maxim vergeleken met de eerste Trek-in zit hem in het materiaal. Waar de eerste Trek-in van sloophout werd bekleed, worden de Trek-in Maxim en de Trek-in Arrow van inlands lariks uit de Nederlandse bossen gemaakt. En voor de andere materialen is waar mogelijk ook de meest duurzame variant gekozen. Qua ontwerp is onder meer het grote raam aan de voorkant een belangrijke wijziging. Daarnaast beantwoordt de Trek-in Arrow aan de vraag naar een kleiner model, geschikt voor twee personen.

Zowel bij de Trek-in Maxim als bij de Trek-in Arrow is duidelijk de hand van architect Tim van der Grinten te zien, die alle Trek-ins heeft ontworpen.

Lees meer op de website van De Groene Koepel, te gast in de natuur