kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Belgische fietsbeleving in top 100 fantastische plekken Time magazine

Gepubliceerd op donderdag 30 augustus 2018


foto fietsen door het waterDe fietsbeleving Fietsen door het Water in Belgisch Limburg is door het gerenommeerde Amerikaanse TIME Magazine geplaatst in de nieuwe top 100-lijst van ‘s werelds meest fantastische plekken om nu te bezoeken.

De World’s Greatest Places is een nieuwe jaarlijkse top 100-lijst die spraakmakende en innovatieve bestemmingen in de kijker zet. Dus geen platgetreden paden, maar wel bestemmingen die impact genereren én een unieke beleving bieden aan hun bezoeker of gast. Een soort nieuwe ‘gouden standaard’ voor reizen. Fietsen door het Water won al eerder internationale prijzen in Australië en de VS. Nu prijkt het project dus ook in TIME Magazine.

Het Belgisch Limburgse fietsroutenetwerk is al bijna 25 jaar een belangrijke motor voor de vrijetijdseconomie in Belgisch Limburg. Met jaarlijks meer dan twee miljoen fietstoeristen staat Belgsiche Limburg dan ook bekend als dé fietsprovincie bij uitstek. Als pionier van het knooppuntfietsen verrast Limburg ook met nieuwe fietsbelevingen. Ze blijven investeren en innoveren. Dat doen ze door een belevingslaag te leggen bovenop het bestaande netwerk. Het project Fietsen door het Water is een succesvol voorbeeld, met al bijna een half miljoen fietsers sinds de opening in 2016. De fietsbeleving zorgt niet alleen voor een kwaliteitsinjectie op de locatie zelf, maar geeft een impuls aan de hele regio. Binnen een straal van 30 km worden maar liefst 20 procent meer fietsers geteld.

Na de gerealiseerde projecten Fietsen door het Water, Fietsen door de Bomen en Fietsen onder de Grond komt er een vierde fietsproject dat fietsen een bijzondere beleving moet geven: Fietsen door de Heide over een monumentale fietsbrug met zicht over de heide. Limburg wil hiermee zogenaamde fietslandmarks realiseren.

Bron: NRIT Media