kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

LF Waterlinieroute

De omvorming van het netwerk van LF-routes tot een reeks nationale LF-icoonroutes is in volle gang. In april 2019 is de LF Maasroute als eerste LF-icoonroute geopend. Zomer 2020 zijn de LF Zuiderzeeroute en LF Kustroute gelanceerd.

Op 17 juni 2021 is de lancering van de LF Waterlinieroute  een feit. Een 410 km lange route langs drie unieke verdedigingslinies: de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Westbrabantse Waterlinie. Door deze iconen in de schijnwerpers te zetten willen we het fietstoerisme een sterke impuls te geven, en meer bezoekers naar dit Nederlands erfgoed trekken.

Samen met projectpartners
Alle icoonroutes worden met regionale partners samengesteld. Daarbij kijken we naar succesvolle bestaande routes én kansrijke trajecten. Samenwerken betekent voor ons:

  • Gezamenlijk de tracering bepalen. Aantrekkelijkheid, afwisseling en comfort vormen hierbij belangrijke criteria.
  • Met elkaar vaststellen welke toeristische hot spots worden aangedaan. Zeker als ze te maken hebben met het thema van de route.
  • Samen zoeken naar voldoende aanbod van stopplekken direct langs de route. Dat is fijn voor de fietser en economisch aantrekkelijk voor de regio.
  • Een gezamenlijke inzet in de promotie van de route: samen bereiken we veel meer fietsers dan ieder alleen. Zowel regionaal, als nationaal en internationaal.