kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Nieuws

Activiteitenoverzicht en jaarverslag 2016 online

Gepubliceerd op 12 juli 2017

Net als vorig jaar is er een compact Activiteitenoverzicht gepubliceerd waarin het Fietsplatform terugblikt op het voorgaande jaar. De doelstellingen en belangrijkste behaalde resultaten van 2016 staan erin belicht. Daarnaast is het complete Jaarverslag 2016 ook verschenen.

lees verder >

Breed gebruik routedatabank

Gepubliceerd op 19 juni 2017

Het Fietsplatform heeft een online routedatabank ontwikkeld. Hierin zijn alle LF-routes, fietsknooppuntnetwerken en overstappunten opgenomen. Voor beleidsmakers is de routedata vrij en gratis beschikbaar. Zij kunnen de routedata zelf downloaden of een automatische koppeling maken. Bijzonder is het gebruik van de data door politie en veiligheidsregio’s. Zij gebruiken de data voor de meldkamers.

lees verder >

Ook aandacht voor fietstoerisme op Velo-city 2017

Gepubliceerd op 15 juni 2017

Velo-city is primair gericht op utilitair fietsen, maar ook het recreatief fietsen en fietstoerisme kwam aan  bod. Zo verzorgde directeur Eric Nijland op donderdagmiddag 15 juni een (deel)presentatie 'Cycle Tourism Gouvernance'. Hij gaf daarin toelichting op de manier waarop het recreatief fietsen in Nederland georganiseerd is en op welke manier wordt samengewerkt om het fietstoerisme in Nederland te stimuleren.

lees verder >

Velo-city 2017 geopend door koning Willem-Alexander

Gepubliceerd op 13 juni 2017

Vanochtend heeft koning Willem-Alexander in Nijmegen de officiële opening van Velo-city 2017 verricht. Na het bezoek aan Velo-city 2017 fietste de koning een deel van het Rijnwaalpad, een snelfietspad van 17 kilometer tussen Nijmegen en Arnhem.

lees verder >

zichtbaar: 1 t/m 4 van de 497